23. maaliskuuta 2017

Tuliaisia isäntäperheelle?

Moikka taas!
Tänään tulee extra postaus, koska haluan tämän postata ennen omaa lähtöäni ja tänään ehdin teille kirjoittaakin. Tänään siis keskustellaan siitä, että mitä isäntäperheelle tulisi viedä tuliaisiksi, vai pitääkö heille viedä mitään. 2015 vien suklaata ja muumi pyyhkeidenpidikkeet. 2016 en ehtinyt ajatella mitään tuliaisia, ja nyt minua kaduttaa sillä perheeni oli ihan mahtava! 

Miksi perheelle pitäisi viedä yhtään mitään? On kohteliasta viedä edes jotakin pientä, koska he kuitenkin majoittavat sinut heidän kodissaan sinun kurssisi ajan. He myös tekevät sinulle ruokaa ja maksavat pitkät suihkusi.

Miksi viedä mitään, kun he kuitenkin saavat rahaa minusta?? Joissakin maissa isäntäperheet saavat rahaa siitä, että ottavat sinut asumaan heidän kotiinsa. Esimerkiksi Iso-Britanniassa he saavat tietyn summan per viikko. USA:ssa perheet ovat mukana ohjelmassa täysin vapaaehtoisesti, eli he eivät saa mitään korvauksia sinusta. On kuitenkin kohteliasta viedä jotakin pientä, koska korvaukset eivät ole suuria, ja he kuitenkin ovat antaneet sinun tulla heidän taloonsa.

En keksi mitään mitä viedä! Tuliaisten keksiminen ei todellakaan ole helppoa. Pitää miettiä mistä perhe voisi tykätä, pitääkö kaikille perheenjäsenille viedä jotakin..Koska tiedän, että tuliaisten keksiminen ei todellakaan ole helppoa..listasin teille muutaman vaihtoehdon!



MUUMEJA! Muumeilta löytyy paljon erilaisia juttuja, joita voit viedä isäntäperheeseen tuliaiseksi. Muumimukit ovat varmasti hyödyllisiä, eikä käsipyyhkeitäkään ole koskaan liikaa. Jos perheessä on pieni lapsi, voit vaivihkaa kysyä, jos hän syö tuttia ja viedä paketin muumitutteja. Muumeilta löytyy varmasti kaikille jotakin.


SUOMI KARKKIA! Suomesta löytyy paljon karkkeja, joita ei syödä muualla maailmassa. Jos et keksi mitään muuta vietävää, tai budjetti on pieni osta muutama pussi erilaisia karkkeja ja levy sinistä ja voila sulla on mahtavat tuliaiset kasassa. Voit myös ostaa jotakin karkkeja muiden tuliaisten lisäksi.


SUOMI JUTTUJA! Voit viedä tuliaiseksi jotain Suomi tavaraa. magneetit, pinssit, avaimenperät, nallet yms ovat todella kivoja tuliaisia. Voit esimerkiksi ostaa avaimenperän ja kiinnittää sen sinun kotiavaimiisi, jotka saat perheeltäsi ja jättää avaimenperän siihen, kun annat avaimet takaisin. Tämän tapaiset tuliaiset eivät myöskään vie paljoa tilaa matkalaukussa!

Tuliaisia miettiessä suosittelen miettimään sitä, kuinka kauan tulet asumaan perheessä. Jos majoitut heidän luonaan monta kuukautta on mielestäni sopivaa ostaa enemmän tuliaisia ja käyttää niihin enemmän rahaa. Jos kuitenkin kurssisi kestää vain muutaman viikon, niin mielestäni sinun ei tarvitse viedä heille isoa kassia tuliaisia. Yllämainitut asiat ovat vain esimerkkejä, voit viedä myös jotakin marimekkoa, aarikkaa tai jotain muuta! Käytä tuliaisia ostaessa mielikuvitusta, koska sillä tavoin löydät varmasti jotakin mielenkiintoista ja juuri perheelle sopivaa. Älä kuitenkaan ota tuliaisista mitään stressiä!! Jos et mitään keksi/muista ostaa, niin paras tuliainen on se, että käyttäydyt kohteliaasti ja noudatat heidän talon sääntöjä. MUISTA MYÖS ENNEN LÄHTÖÄ KIITTÄÄ KAIKESTA!!

Lisa-Marie

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Olisi kiva, että esim päivittäisit snäppiä tai jotakin, kun olet kielikurssilla. ei ihan kamalasti koskaan näe mitä siellä tapahtuu, niin edes yhtenä päivänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellou! Hei toi olis kyllä kiva. Multa on muutama muukin kysynyt tuota, niin laitan toimistolle kyselyä :) Olis kyllä ihan kiva idea!

      Poista